Τεύχος 6 (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2009)

Το 6ο τεύχος του Ubuntistas είναι γεγονός! Είναι διαθέσιμο σε αρχείο pdf και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Τεύχος 6 [Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος] (αρχείο pdf, μέγεθος ~11ΜΒ)

Αν και αργοπορημένοι αυτήν την φορά λόγο του ανασχηματισμού της ομάδας συντονιστών-διαχειριστών του φόρουμ, δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να αφήσουμε το αναγνωστικό κοινό παραπονεμένο και τελικά βρήκαμε τον δρόμο μας. Η έκτη έκδοση του Ubuntistas κυκλοφορεί!

Όσον αφορά την ύλη, στην συνέντευξη φιλοξενούμε τον Ελευθέριο Κοσμά (ένας τεχνολόγος πολυϋπνογραφίας στον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού), παρουσιάζουμε την διανομή Kubuntu, κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στα γραφικά περιβάλλοντα στο πέρασμα του χρόνου και καταγράψαμε την σύντομη ιστορία του OpenShot. Ακόμα στις 39 σελίδες του περιοδικού θα βρείτε ενδιαφέροντα how-to (QT, Ruby, R), reviews (Xaos, Video editors), hints & tips, και νέα-ειδήσεις του Linux και της κοινότητας Ubuntu-gr.

Σημείωση: Στο έκτο τεύχος θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα που όμως τα περισσότερα είχαν γραφτεί μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο (γκχχχ … γκχχχ…). Ότι αφορά το Athens Digital Week και τα release parties θα τα βρείτε στο τεύχος 7.

posted:http://ubuntistas.ubuntu-gr.org/