Τεύχος 5 (Ιούλιος – Αύγουστος 2009)

Το 5ο τεύχος του Ubuntistas είναι γεγονός! Είναι διαθέσιμο σε αρχείο pdf και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Τεύχος 5 [Ιούλιος - Αύγουστος 2009] (αρχείο pdf, μέγεθος ~4.6ΜΒ)

Βρισκόμαστε στα μισά του καλοκαιριού και η ομάδα του περιοδικού ανασυντάχθηκε επιστρέφοντας από νησιά, παραλίες, beach bars και διακοπές και χωρίς να αφήσει παραπονεμένο το αναγνωστικό της κοινό, κυκλοφορεί την πέμπτη έκδοση του Ubuntistas!

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε μια μικρή αλλαγή στον τρόπο σελιδοποίησης του περιοδικού και το παρόν τεύχος δημιουργήθηκε με LaTeX. Τα πηγαία αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στην αντίστοιχη ενότητα της ιστοσελίδας. Για τεχνικούς λόγους, για προβολή του αρχείου pdf σε Linux προτείνεται η χρήση των Evince και ePDFView και όχι των okular και xpdf.

Όσον αφορά την ύλη, στη συνέντευξη φιλοξενούμε τον Gerry Carr (marketing manager της Canonical), παρουσιάζουμε το Ubuntu Studio 9.04, εξηγούμε πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην προώθηση του Ubuntu και του ελεύθερου λογισμικού γενικότερα και αναλύουμε τη σημερινή πραγματικότητα της ψηφιακής Ελλάδας. Ακόμα στις 32 σελίδες του περιοδικού θα βρείτε ενδιαφέροντα how-to (παρουσιάσεις σε LaTeX, προγραμματισμός με QT, οδηγός αποσφαλμάτωσης και nemiver), reviews (maxima, media centers), παρουσίαση του παιχνιδιού Wesnoth, hints & tips, και νέα-ειδήσεις του Linux και της κοινότητας Ubuntu-gr.

posted:http://ubuntistas.ubuntu-gr.org/